tirsdag 28. mai 2019

Glutenfrie pannekaker

Pannekaker er en sikker vinner. Endelig har vi funnet en oppskrift hvor pannekakene henger sammen, er lett å snu i stekepannen og smaker fortreffelig.

I oppskriften bruker jeg bokhvetemel som har god bindeevne, derfor er det unødvendig med andre bindemidler. Pannekakene blir myke og kan stekes tynne.

Ingredienser:
135 g bokhvetemel
65 g søtrismel (evt lyst rismel)
2 egg
7 dl melk
1-2 ss smør
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
litt kardemomme (kan sløyfes)



Smelt smøret. Ha alle de tørre ingrediensene i bollen, ha i smøret og litt av melken av gangen mens du rører det sammen til en glatt røre. La gjerne røren hvile i 10  minutter før du steker.

Når du steker er det viktig at de får god stekeflate før du snur dem, da klarer du å snu uten problemer. Stek gjerne i litt smør dersom du liker det.

Oppskriften gir ca 10 pannekaker i en 24 cm stekepanne.

God apetitt! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar