INGREDIENSER:
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 stilk stangselleri
1 middels stor gulrot
1 ss olivenolje
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater (400 g)
1 dl fløte
5 dl kraft
salt og pepper
basilikum og/eller oregano etter smak
SLIK GJØR DU:
Hakk alle alle grønnsakene. Varm de i en kjele sammen med olivenoljen til de blir gyldne. Tilsett tomatpure og stek i et par minutter. Til slutt har du oppi hermetiske tomater, kraft, fløte (utelates dersom du ønsker en melkefri suppe), krydder og urter. Dersom du ikke har kraft kan du bruke vann og buljong (gjerne flytende av god kvalitet). La suppen småkoke i 20-25 minutter. Kjør suppen i en stavmikser til du får en jevn suppe.
Server gjerne suppen med rundstykker og hardkokte egg. En klatt med rømme smaker også godt på toppen.
God apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar