tirsdag 19. juni 2018

Rundstykker uten heving

Dersom du har det litt travelt er disse rundstykkene geniale, fordi de trenger ikke heving. Jeg tok utgangspunkt i proteinrundstykker og modifiserte oppskriften litt. Disse rundstykkene blir litt mer luftige enn vanlige proteinrundstykker som kun inneholder cottagecheese, egg og havregryn.

Ingredienser:
250 g cottagecheese
3 egg
200 g glutenfrie havregryn
100 g bokhvetemel
20 g maismel
2 ts bakepulver
1/2 ts xanthangum
1 ts salt
valmuefrø og solsikkefrø etter ønsker
kulturmelk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader. Ha cottagecheese og egg i en bolle og mos det til en glatt masse med stavmikser. Ha deretter alle de andre ingrediensene i bollen og rør sammen. Deigen blir ganske bløt.

Form 12-14 rundstykker som du setter på et bakebrett. Jeg bruker isskje slik at jeg får ca like store rundstykker og slipper å ta så mye på deigen for den er ganske bløt.

Rundstykkene er laget med bakepulver i stedet for gjær og trenger derfor ikke heving. Slå ned ovnen til 225 grader og stek rundstykkene i ca 25 minutter, til de er gjennomstekt og lett brune.

Lykke til! :-)

1 kommentar: