søndag 11. mars 2018

Glutenfritt pinnebrød

Vinter, brød og bål hører sammen. Og når sola titter frem smaker det fortreffelig pinnebrød på bålet. Oppskriften er rask å kaste sammen i tillegg til at den er enkel å putte i en brødpose for å ta med ut på tur. Det er bare å nyte.

Ingredienser:
2 dl Semper finmix
1/2 dl bokhvetemel
1/2 dl søtrismel (kan byttes ut med lyst rismel)
1/4 ts xanthangum
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss sukker
4 ss olivenolje
1 1/2 dl vann

Bland sammen alle ingredienser. Pass på at deigen er godt knadd sammen. Tilpass ved behov med vann eller mel for å få passe konsistens. Deigen kan puttes i en brødpose hvis du skal ta den med på tur.

Ta en klump av deigen og ha den på en pinne eller rull den rundt en pølse. Bruk litt olje på hendene for å unngå at den klisser for mye. Alt ligger til rette for en deilig dag i naturen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar