onsdag 30. september 2015

Knekkebrød

Knekkebrød med masse frø er sunne i tillegg til at de smaker veldig godt, heldigvis er det raskt å lage dem. Ungene kan ikke få nok av disse. De blir ganske tynne, men inneholder litt havregryn og mel slik at de ikke detter fra hverandre. Hvis du ønsker å variere på smak kan du ha i for eksempel brødkrydder, timian eller chili (tørket), det er bare fantasien som etter grenser.

Ingredienser:
50 g solsikkefrø
50 g linfrø
50 g sesamfrø
10 g blå valmuefrø (kan utelates)
20 g havregryn (glutenfri)
20 g amaranthmel (kan byttes ut med annet mel)
1/2 ts salt
1 ts fiberhusk
1,5 dl kokende vann

Sett stekeovnen på 140 grader varmluft (150 grader hvis du bruker over-/undervarme). Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Hell over kokende vann og rør godt. La det stå og svelle i 1-2 minutter mens du finner frem stekebrett og silikon-/bakepapir. Jeg synes det letteste er å helle hele massen ut på et silikon stekeunderlag, legge et annet silikon stekeunderlag over og kjevle ut over slik at knekkebrødmassen dekker hele underlaget og er jevnt fordelt. Trekk så det øverste stekeunderlaget vekk og dra det nederste stekeunderlaget med knekkebrødmassen på over på et stekebrett.





Jeg synes det er mye lettere å skjære opp etter at de har tørket litt i ovnen enn å gjøre det før jeg setter dem inn. Stek i ca 15 minutter slik at knekkebrødene tørker litt. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å skjære opp passe store knekkebrød. Stek dem i ytterligere 45 minutter, til de er tørre. Tørk gjerne av ovnsdøren underveis dersom den blir veldig fuktig. Pass på at de er skikkelig tørre før du tar dem ut av ovnen. Hvis knekkebrødene ikke er skikkelig tørre snur jeg dem opp-ned de siste 5-10 minuttene. Når de er tørre, ta dem ut av ovnen og legg over på en rist. Så er det bare å smøre på det du ønsker og nyte.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar