For et år siden fikk jeg silikon brødform i gave av min svigerinne, en Lékué breadmaker. Denne har vi blitt veldig glad i, for man kan raskt sette over et brød. Vi pleier å sette brødet på kvelden, la bakebollen stå på kjøkkenbenken over natt og steke brødet neste morgen. Smaker utrolig godt med rykende ferskt brød til frokost.
Brødet lager vi med egendyrket villgjær/surdeig, oppskrift på surdeigen kommer snart. Man kan også bake med tørrgjær, men vi synes brødet holder seg lengre med villgjær/surdeig.
INGREDIENSER
100 g havregryn
100 g jyttemel
50 g bokhvetemel
50 g rismel
50 g maismel
70 g surdeig
50 g solsikkefrø (kan utelates hvis ønskelig)
1,5 ts salt
450 g vann
SLIK GJØR DU
Sett bakebollen/breadmakeren på kjøkkenvekten, og ha alle ingrediensene oppi bollen. Rør rundt slik at du får en jevn deig. Lukk igjen bollen, legg et kjøkkenhåndkle over og sett den til heving et lunt sted. La brødet stå til heving natten over (ca 8-10 timer er fin heve-tid). Brødet stekes i brødformen/breadmakeren på 220 grader i 40 minutter. Ta det deretter ut av formen og stek i ytterligere 20 minutter på rist. Brødet trenger å avkjøles på rist en stund før man skjærer i det.
Bilder kommer snart! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar