tirsdag 10. november 2020

Eltefritt bør i silikonform

For et år siden fikk jeg silikon brødform i gave av min svigerinne, en Lékué breadmaker. Denne har vi blitt veldig glad i, for man kan raskt sette over et brød. Vi pleier å sette brødet på kvelden, la bakebollen stå på kjøkkenbenken over natt og steke brødet neste morgen. Smaker utrolig godt med rykende ferskt brød til frokost.


Brødet lager vi med egendyrket villgjær/surdeig, oppskrift på surdeigen kommer snart. Man kan også bake med tørrgjær, men vi synes brødet holder seg lengre med villgjær/surdeig.


INGREDIENSER

100 g havregryn

100 g jyttemel

50 g bokhvetemel

50 g rismel

50 g maismel

70 g surdeig

50 g solsikkefrø (kan utelates hvis ønskelig)

1,5 ts salt

450 g vann


SLIK GJØR DU

Sett bakebollen/breadmakeren på kjøkkenvekten, og ha alle ingrediensene oppi bollen. Rør rundt slik at du får en jevn deig. Lukk igjen bollen, legg et kjøkkenhåndkle over og sett den til heving et lunt sted. La brødet stå til heving natten over (ca 8-10 timer er fin heve-tid). Brødet stekes i brødformen/breadmakeren på 220 grader i 40 minutter. Ta det deretter ut av formen og stek i ytterligere 20 minutter på rist. Brødet trenger å avkjøles på rist en stund før man skjærer i det.


Bilder kommer snart! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar